Најновије

Артман: Трибунал крив за циркус око Шешеља

Бивша портпаролка Трибунала у Хагу Флоренс Артман изјавила је синоћ да Србија треба да позове Трибунал да што пре донесе пресуду Шешељу, али и истакла да је Трибунал крив за циркус који је настао у случају Шешеља.
Флоренс Артман (Фото: Јутјуб)

Флоренс Артман (Фото: Јутјуб)

“Логично је било да промене одлуку, али је требало да мисле о томе раније, с обзиром на то како се Шешељ понаша, као и на чињеницу да је у Србију враћен безусловно. Сада је то жалосно, свеједно”, изјавила је Артман за телевизију Б92. Она је оценила и да ће Хашки трибунал вероватно инсистирати на поновоном изручењу лидера СРС-а Војислава Шешеља. Према њеним речима, мало је вероватан сценарио да се Шешељу суди у одсуству, јер је, како је истакла, обичај да осуђени буду присутни, поготово што је лидер радикала показао велико непоштовање према суду. “Не верујем да ће му бити дозвољена специјална форма суђења”, оценила је Артман и додала да ће у овом поступку бити натезања. Србија, како је Артман навела, треба да позове Трибунал да што пре донесе пресуду Шешељу и да је жалосно што се Трибунал овако понаша, те да нема објашњења зашто пресуда није донета. “Трибунал такође не поштује ни жртве, и одговоран је за овај циркус. Ово је незгодна ситуација за Србију, јер је он невин док се не докаже да је крив. Кључно питање кризе је да се објави његова пресуда”, закључила је Артман.
Прочитајте још:Столтенберг: Задовољни смо Србијом, али нас Русија бринеУкинута одлука о Шешељевом пуштању на слободу а он поручио: Нећу се добровољно вратити у Хаг
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА