Најновије

ДСС: Дачићева изјава о Косову је скандалозна!

БЕОГРАД - Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић је дужан да објасни своју изјаву да Србија „не оспорава право на самоопредељење Косова, али оспорава начин на који се то спроводи једностраним актима, без договора с државом од које неко жели да се отцепи“, саопштила је Демократска странка Србије, истичући да су и председник и премијер Србије дужни да се о оваквој изјави српског шефа дипломатије хитно и јасно изјасне.
Санда Рашковић-Ивић (Фото: ЈуТјуб)

Санда Рашковић-Ивић (Фото: ЈуТјуб)

Овако како је изречена она потпуно јасно говори о томе да садашња Влада Србије признаје право на спољно самоопредељење – отцепљење албанској националној мањини у Србији, само се не слаже са начином отцепљења, стоји у новом саопштењу Демократске странке Србије. С обзиром да право на спољно самоопредељење, односно сецесију, етничка мањина може да покуша да оствари само изузетно, у случају радикалног, масовног, непрестаног и очигледног кршења људских права, то ова Дачићева скандалозна изјава представља признање Владе Србије да је то случај на Косову и Метохији у периоду од доношења Резолиције УН 1244 до данас, кажу у ДСС-у. Будући да је овом изјавом потпредседник Владе недвосмислено рекао да је Србија спремна да и званично призна независност Косова и да о томе тражи да се поведе дијалог са представницима самопроглашене Републике Косова, то су председник Републике Србије Томислав Николић и председник Владе Александар Вучић дужни да се о њој хитно и јасно изјасне, поручују из Демократске странке Србије.
Прочитајте још:НОВИ СУКОБ СНС И ДС: Од избора 2024. године до шетања у „Прада“ ципелама!ДАЧИЋ: Нећемо у НАТО! – АЛИ: Будућност Србије је у НАТО!Милановић: Јасно је да је Шешељ један од најодговорнијих за напад на Хрватску!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА