Најновије

Јарош тражи чистку у Донбасу

Лидер екстремистичке групе Десни сектор и посланик Врховне раде Украјине Дмитриј Јарош позвао је на спровођење чистке међу житељима Донбаса, "искорењавање побуњеника", и на депортацију оних који "не желе да живе по правилима".
Јарош (Фото: ria56.ru)

Јарош (Фото: ria56.ru)

Он сматра да би после "чистке побуњеника требало започети благу украјинизацију". - Депортација, лишавање грађанских права и тако даље. Без таквог, одлучног и у одређеној мери снажног фактора, тамо се ништа не може урадити - рекао је Јарош, коме је председник Украјине Петро Порошенко раније понудио место у Министарству одбране. Истовремено, украјинске радикалне организације почеле су да врбују и регрутују тинејџере, са намером да их пошаљу у ратну зону на истоку Украјине, или за учешће у такозваним герилским групама, јавиле су украјинске "Вести". Према овом листу, радикали кроз социјалне мреже врбују младе, од 15 до 17 година којима, како се претпоставља, држе лекције из разлитичих области: политике, психологије и о револуционарним подвизима. - Тамо деци испирају мозак и усађују им разне идеје - рекао је извор из безбедносних структура. Упркос Минском мировном споразуму, ситуација на истоку Украјине и даље је напета. Мисија Оебса је навела да је источно од Маријупоља, место Широкино било мета масовног артиљеријског напада украјинске војске. Према јучерашњим саопштењима штаба устаника Доњецке народне републике, кијевске снаге су у минулих 24 сата чак 20 пута прекршиле примирје. Гранатирана су места Спартак, Широкино, Горловка, а такође и позиције устаника у рејону доњецког аеродрома. Један устаник је рањен. Званични представник специјалне операције украјинских снага Андреј Лисенко такође је известио да су двојица украјинских војника рањена. Према његовим речима, погинулих нема. У Одеси је дошло до још једне експлозије, друге у последњих седам дана. Жртава и повређених није било, али претпоставља се да је реч о терористичком нападу. Кијевске власти започеле су у априлу прошле године у Донбасу специјалну операцију против житеља земље, незадовољних државним превратом. По последњим информацијама УН, на истоку земље погуинуло је више од 6.000 људи, а рањено више од 15.000 људи.
Прочитајте још:Кијев се спрема за рат: У Украјини у току четврти талас мобилизацијеАмериканци од Порошенка праве Западу прихватљивог „украјинског фирера”
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА