Најновије

Шешељ: Надам се да ће ЕУ прекинути преговоре са Србијом - све акције у вези Хрватске су у интересу грађана!

БEOГРAД - Лидер СРС Воjислав Шешељ негирао jе данас да његово понашање може да штети Србиjи и њеним грађанима, те истакао да су његови потези "само разоткрили праву суштину односа Србиjе и Хрватске", коjи никада, како jе навео, нису били добри и приjатељски.
Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

На конференциjи за новинаре, Шешељ jе рекао да односи Србиjе и Хрватске никада нису били добри, поштени, приjатељски, и никада нису били засновани на поверењу. Себи jе приписао заслуге за то што jе суштину тих односа изнео у jавност. "Хрвати су се увек овако понашали у интерним контактима, а наши су непрекидно, што би Срби рекли, скидали гаће", рекао jе Шешељ, наводећи да озбиљна власт никада не би реаговала на ситну провокациjу, попут паљења хрватске заставе. Шешељ jе рекао да су се, по начину реаговања Хрвата у новембру и децембру прошле године, када jе привремено пуштен на слободу из Хашког трибунала, "упецали као сомови на дудубак" и да ће се опет упецати, али и да ће им увек приредити изненађење, на коjе нису спремни да реагуjу. Лидер непарламентарне Српске радикалне стране тврди да све што ради, ради у интересу грађана Србиjе и српског народа у целини, а да наjвише прижељкуjе да "због његовог понашања, Eвропска униjа прекине преговоре са Србиjом о чланству".
Прочитајте још:ВРХУНАЦ: Хашим Тачи хоће да тужи Србију за геноцид!ИНИЦИЈАТИВА: Дачић жели да приближи ОЕБС и ОДКБ
"Mоj jе циљ да Србиjа никада не постане чланица EУ. Tамо немамо шта да тражимо, тамо су концентрисани сви наши неприjатељи. Tо би нас дефинитивно упропастило", навео jе Шешељ и поновио да jе сигурно да се добровољно неће вратити у Хаг и да ће пружити пасивни отпор у случаjу евентуалног хапшења. Oн jе навео да ниjе имао никаквог контакта са премиjером Aлександром Вучићем, нити са било коjим представником власти у Србиjи, о његовоj евентуалноj добровољноj предаjи, нити jе било покушаjа у том правцу. Шешељ jе изнео, како тврди, доказе о корупционашким и криминалним аферама министара просвете и здравља Срђана Вербића и Златибора Лончара. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА