Најновије

Генерал САД: Борбене способности америчке војске су на најнижем нивоу у историји

ВАШИНГТОН- Начелник штаба Копнених снага САД - генерал Реј Одиерно - упозорио је да је борбена спремност америчке армије на историјски ниском нивоу.
Америчка војска (Фото: defensenews.com)

Америчка војска (Фото: defensenews.com)

„Сурови буџетски ћорсокак присиљава нас да борбену готовост одржавамо на историјски ниском нивоу“ - цитирао је његове речи Military Times. Према његовим речима, у стању борбене готовости је само 33 одсто америчких копнених бригада, а потребно би било да буде - 70 одсто. Ово значи - нагласио је - да неће бити спремне за изненадне ванредне ситуације. Још је упозорио: „Ако се са буџетом ништа не промени - ствари ће остати овакве и у наредне четири године. А то значи да је доведена у питање наша способност да се носимо са више од једног противника“. У фебруару је постало јасно да САД желе да до 2018 године смање бројност својих копнених снага на 450.000 војника и официра.
Прочитајте још:Ако ствари крену по злу у Новорусији, Америка отвара ратно жариште на БалкануЕВО ШТА ЋЕ УНИШИТИ ЏИХАДИСТЕ! 100.000 их болује од „црне смрти“!
Барак Обама је предложио Конгресу САД да одобри 789 милиона долара за појачавање америчког војног присуства у Европи у 2016-ој години. Обама је „супротстављање Русији“ као једну од кључних ставки укључио у своју последњу буџетску посланицу. Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА