Најновије

БЛАГОДАТ: Свети огањ стиже у Србију у фењеру

БЕОГРАД - Православни верници испред Храма Светог Саве у Београду имаће прилику да уочи највећег хришћанског празника Ускрса виде светлост с Христовог гроба!
Свети огањ стиже у Србију (Фото: hramsvetogsave.com)

Свети огањ стиже у Србију (Фото: hramsvetogsave.com)

Реч је о благодатном огњу, чији нам силазак сваке године у исти дан и сат сведочи о највећем чуду које се скоро два миленијума догађа у Јерусалиму. Огањ ће у суботу из Тел Авива авионом, у специјалном фењеру, стићи у Београд.

Божје чудо

Верски аналитичар Живица Туцић објашњава да се силазак пламена везује искључиво за православну веру и њене поштоваоце из Грчке, Кипра, Русије, Бугарске, Србије... - На Велику суботу по јулијанском календару, око подне, на хиљаде људи из целог света у потпуном мраку чека да се појави чудотворни пламен у Цркви Васкрсења Господњег. Патријарх јерусалимски ступа на место Христовог гроба и тада се догађа божанско чудо, као и већ више од хиљаду година. Појављује се пламен. Због тога многи теолози тумаче да је православље права религија, а да би изостанак појаве пламена могао да има апокалиптички карактер - објаснио је Туцић и нагласио да не треба заборавити да је у питању симбол Ускрса, који нашим верницима, у смирености и побожности, треба да представља догађај који, у зависности од интересовања, може да прерасте у саставни део ускршње праксе и традиције.

Пренео и Герман

- Ова пракса преношења чудотворног пламена из Свете земље практикује се годинама у Атини, Москви, Кипру. Сматрам да ће благодатни огањ и код нас окупити много верника, да ће бити значајан за многе и да ће представљати посебан повод и за знатижељнике да изађу из својих домова - објаснио је Туцић и нагласио да је ово други пут у историји да Србија дочекује овај божји сигнал. Претходни пут га је 1969. године пренео патријарх Герман.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ: Шта то беше речПИЛОТА НАТЕРАЛИ ДА СЛЕТИ У СУРЧИН: Омер Мехић пред пад тражио да се спусти код ВМА!
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА