Најновије

Запад страхује: Политички скандали у Чешкој поводом пута председника у Русију

ПРАГ- Потпарол Милоша Земана - Јиржи Овчачек - прокоментарисао је оцену чешког премијера Богуслава Соботке да је реакција шефа државе на понашање америчког амбасадора у Прагу, Ендрјуа Шапира, била „неадекватна“.
Председник Чешке Милош Земан (принтскрин Јутјуб)

Председник Чешке Милош Земан (принтскрин Јутјуб)

Овчачек је Соботкину оцену назвао „очекиваном“ и нагласио да „не представља никакво изненађење“. Па додао: „А како би одреаговао премијер Соботка да је, примера ради, прошле године - уочи његове јесење посете САД - амбасадор Русије у Прагу изјавио да је та посета сумњива?“ Овчачек је подвукао да је развој догађаја поводом Шапировог испада јасно показао: за кога од чешких политичара је највиши државни функционер председник Чешке Републике, а за кога - амбасадор САД.
Прочитајте још:Француски контраадмирал: Европске земље треба да напусте НАТО и обнове односе са РусијомМОСКВА: Цео стадион устао са поруком „Србијо сестро моја, никада нећеш бити сама“ (ВИДЕО)
Земан је изјавио да су за Шапира врата његове резиденције затворена и да неће дозволити ничијем амбасадору да се меша у план његових посета иностранству. При том је нагласио: „Не могу ни да замислим да амбасадор Чешке у Вашингтону саветује председнику САД куда да путује“... Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА