Најновије

Војводина победник Купа изазивача

ЛИСАБОН – Одбојкаши Војводине остварили су највећи успех у историји српске клупске одбојке пошто су освојили Куп изазивача, упркос поразу у реванш мечу финала од Бенфике у Лисабону са 3:2 (24:26, 21:25, 25:16, 25:23, 15:10).
Напред! (Фото: Cityhouse.org)

Напред! (Фото: Cityhouse.org)

Војводина је у првом дуелу у Новом Саду победила са 3:1, због чега јој је у Португалији било потребно да освоји два сета и то је учинила већ у прве две деонице. Екипа Страхиње Козића је у првом финалу у клупској историји приграбила трофеј, а највећи успех до сада било јој је треће место у Лиги шампиона. Одбојкаши Војводине изборили су се и са великом подршком са трибина коју је имала Бенфика у препуној хали у Лисабону. Први сет играо се поен за поен, Војводина се у финишу „одлепила” на 23:20, али је ипак повела са 1:0 после драме „на разлику”. Предност је дала самопоуздање Војводини, која је играла много боље и доста лакше освојила други сет - 25:21. У наставку су оба тима заиграла доста растерећеније јер није било резултатског значаја, али је Бенфика успела да уведе меч у „одлучујући” пети сет и забележи „Пирову победу”.
Прочитајте још:

Бобан Марјановић, власник три рекорда Евролиге: Не постоје речи којима би све било описано!

Српски веслачи харају Хрватском регатом
Португалски тим је искористио опуштање Војводине, чији играчи су већ после другог квартала почели да славе пехар Купа изазивача. Састав Војводине који је освојио Куп изазивача на челу са тренером Страхињом Козићем: Стеван Симић, Лазар Коларић, Чедомир Станковић, Борислав Петровић, Милош Надаждин, Милан Катић, Игор Јовановић, Никола Пековић, Вељко Петковић, Дражен Лубурић, Михајло Станковић и Миодраг Милутинов. Одбојкаши Војводине су ове сезоне раније освојили Куп Србије, а очекује их и полуфинале плеј-офа домаћег првенства против Црвене звезде. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА