Најновије

Тадић: Нећемо са СНС нити са ДС

БЕОГРАД- Највећи проблем Вучићеве владе је потпуна некомпетентност, а влада у сенци ДС не нуди никакав план и зато одбијамо да уђемо у власт и са једнима и са другима, изјавио је председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић.
Борис Тадић - први човек СДС (Фото: Медија центар Београд)

Борис Тадић - први човек СДС (Фото: Медија центар Београд)

Тадић је рекао да су готово сви министри "искомпромитовани аферама и штрајковима у својим секторима, а све је кулминирало афером са падом хеликоптера". "Некомпетентност владе дошла је дотле да се сада плаћа цена и људским животима. Зато некомпетентни министри морају да буду јавно смењени, а не замењени у реконструкцији. А то је у надлежности Вучића, који је сваким даном све одговорнији за штету коју производе", рекао је Тадић. Он сматра да ниједна макроекономска мера није донета у прве две године. "А када су донете, то је учињено на погрешан начин, без подстицаја запошљавања, увођењем само бруталних мера штедње. За три године су променили три министра финансија, пет министара привреде и бар три различите економске политике", рекао је Тадић. Што се тиче борбе против корупције и организованог криминала, према његовим речима, она ће се "на крају мерити бројем правоснажно осуђених, а не бројем медијских приказа те борбе". Лидер СДС је рекао да је "влада из сенке не нуди никакав план и решење, већ само ад хок реагује на бесмислене потезе Владе".
Прочитајте још:Вучић се захвалио Порошенку„Босна у НАТО само ако у њега уђе Србија“
На питање због чега СДС неће бити на митингу ДС, Тадић је навео да је СДС "усмерена на решења, а не на узалудно трошење енергије грађана неуспешним и инфантилним политичким акцијама и митингашењем које нас враћа у атмосферу деведесетих". "Притом, то нису митинзи опозиције против власти, већ власти против власти. Не желимо да учествујемо у њиховој борби за голо очување позиција", казао је Тадић. Он је најавио да ће на годишњицу Владе СДС организовати разговоре са грађанима широм Србије и мирно изразити своје незадовољство политиком Владе и предложити своја решења. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА