Најновије

Дивац: Не можемо спречити пријем Косова у МОК

БЕОГРАД – Председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владе Дивац изјавио је данас да је ОКС исцрпео све могућности око стопирања пријема Косова у Међународни олимпијски комитет (МОК), али да због тога никако не сме у други план да стави бригу о српским спортистима.
Седиште МОК-а (Фото: Википедија CC BY-SA 1.0)

Седиште МОК-а (Фото: Википедија CC BY-SA 1.0)

„Након што смо исцрпели све могућности око пријема Косова у МОК, не смемо у други план да ставимо нашу основну делатност, а то је брига о српским спортистима и спровођење програма. Нешто више од годину дана дели нас од Рија, иако су припреме почеле дан после Игара у Лондону, знамо шта значи предолимпијска година и лепо је истаћи да већ бројимо шест чланова тима за РИО”, рекао је Дивац на конференцији за медије после састанка са председником МОК-а Томасом Бахом. Према његовим речима ОКС и МОК су партнери, упркос неслагању по питању Косова. „Имамо феноменалну сарадњу са МОК, пуну подршку у реализацији наших програма и задовољни смо тиме. Наравно, постоје разлике и неслагање у неким ставовима по питању Косова, али ово неслагање није и не сме да буде препрека у сарадњи и разговорима о бројним темама”, истакао је Дивац. Бах борави у једнодневној посети Београду, а вечерас путује у Приштину.
Прочитајте још:Делегација СРС положила цвеће на гроб Милице РакићПоповић и Чепурин: Неискоришћени потенцијали стратешке сарадње Србије и РусијеБеоград и Приштина опет за столом 21. априла
  Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА