Најновије

ИНСПИРИСАНИ СРПСКОМ ХРАБРОШЋУ: Руска војска и данас маршира уз звуке посвећене Србима! (ВИДЕО)

Руска војска на свакој паради маршира уз музику посвећену Србима и српском народу. Прочитајте причу која годинама чврсто повезује Србију и Русију.
Руска војска и данас маршира уз звуке посвећене Србима! (Фото: Јутјуб)

Руска војска и данас маршира уз звуке посвећене Србима! (Фото: Јутјуб)

Творац најчувенијег руског марша, уз који на готово свим парадама маршира Војска Русије, је Василиј Иванович Агапкин. Рођен је 3. фебруара 1884. године у селу Шанчереву у Рјазанској губернији, у породици сиромашног сељака. Василија је још као дечака опчинила касарна с војним оркестром. На инсистирање његове маћехе када је имао само десет година и Василиј се придружио том батаљону. После војске додатно се музички образовао и стигао на Музичку академију у Тамбову. Био је потресен дешавањима у Србији 1912. године, а посебно га је погодила вест о Софији Јовановић, девојци из Београда. Она је као војник отишла на фронт и раме уз раме са мушкарцима се борила за своју земљу. Када је чуо такву причу, и приче руских добровољаца који су отишли да помогну у Србији, желео је и он да да свој допринос за нашу земљу. Сео је за клавир и написао композицију ''Опроштај словенске жене'' и посветио је српском народу и свим словенским женама, мајкама, синовима, браћи и свим сестрама.
Прочитајте још:Ово је најновији изум снага Новорусије: Смртоносни робот „Чебуратор“ (ВИДЕО)Снајпериста Берић прочитао писмо из Русије: Ово ми значи више од медаље (ВИДЕО)
Извор: srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА