Најновије

КИЈЕВ: Запалили Викторију Нуланд!

КИЈЕВ - Амбасада САД у Кијеву морала је да се суочи са још једним протестом испред своје зграде, а реч је о групама грађана које за рат у Украјини криве искључиво САД.
Викторија Нуланд у америчком Конгресу (Фото: ЈуТјуб)

Викторија Нуланд у америчком Конгресу (Фото: ЈуТјуб)

Наиме, како пише руска Правда, испред амбасаде САД у Кијеву окупљени су носили транспарент "Хвала Сједињеним Америчким Државама за рат!" узвикивајући периодично пароле незадовољства америчком политиком која се спроводи у њиховој земљи. Они су направили лутку у облику страшила са ликом Викторије Нуланд, помоћнице државног секретара САД-а која је посебно активна у Украјини, и у једном тренутку су је запалили испред зграде амбасаде САД.
Прочитајте још:Овако је говорио Саша Марковић:Скори крај америчког империјализмаИНСПИРИСАНИ СРПСКОМ ХРАБРОШЋУ: Руска војска и данас маршира уз звуке посвећене Србима! (ВИДЕО)
Ово није први протест овог типа и они су све учесталији у последњих неколико месеци. Све већи је број Украјинаца који схватају да многе ствари и проблеми украјинског конфликта бивају подређиване америчким интересима и тежњом САД-а да понизи Русију, што постаје отворен јавни политички проблем, а највећа манифестација тога јесте факт да Петро Порошенко, украјински председник, није успео да спроведе успешне општенационалне мобилизације. Велики број грађана жели моментални прекид рата у Украјини и прихватање решења којим би се омогућило руском становништву у Донбасу да имају своју аутономију. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА