Најновије

Бен Афлек је потомак робовласника - каже да се осећа "осрамоћено"!

САД - Бен Афлек, један од најпопуларнијих холивудских глумаца, у јавности познат као "кул и скроман лик", нашао се у фокусу америчких медија и јавности због тога што је откривено да је потомак човека који је био познати робовласник у 19. веку.
Бен Афлек - за разлику од предака брине о Африканцима (Фото: ЈуТјуб)

Бен Афлек - за разлику од предака брине о Африканцима (Фото: ЈуТјуб)

Наиме, Афлек је био гост у телевизијској емисији "Finding your roots" ("Тражећи ваше корене"), а том приликом је откривено да је он потомак Бенџамина Кола, једног од већих робовласника из 19. века. Тај део у емисији није емитован, али је мрежа Викиликс открила да је чињеница о његовим прецима утврђена, те да је Афлек замолио режију емисије да исеку тај део и не приказују га јавно, јер како је тада објаснио ауторима емисије "није му било пријатно када је открио ту чињеницу". Викиликс је објавио мејлове у којима се види комуникација Бена Афлека са ауторима емисије, где он наводи у једном од мејлова "да му је та чињеница да је потомак робовласника оставила горак укус у устима и да се осећа осрамоћено".
Прочитајте још:ЕКСКЛУЗИВНО: Погледајте делове новог филма о Владимиру Путину! (ВИДЕО)Марширамо Москвом јер нисмо били квислинзи као многи у Европи!Александар Берчек: Војска је чак два пута издала!
Амерички медији и таблоиди навелико коментаришу овај инцидент анализирајући данашње стање по питању феномена расизма који је још увек присутан у америчком друштву. Подсећамо, за време колонијализма у САД-у, људи претежно из Африке су довођени на амерички континент и третирани су као грађани нижег реда имајући статус "робова" којима се слободно трговало, а њихови власници су имали право и да их убијају без полагања рачуна било коме. Бен Афлек је сигурно потпуно другачији од свог претка којем је "имати робове" била, по свему судећи, крајње нормална ствар. Наиме, иронија судбине или можда кармичко-космичка игра, али Бен Афлек је оснивач утицајне невладине организације "The Eastern Congo Initiative" која се бави помагањем људима и решавањем разних друштвених проблема у афричкој земљи Конго. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА