Најновије

ЈЕРЕМИЋ ПРЕД ПУТ У ВАШИНГТОН: САД нису за бојкот институција, нити избора

Један од лидера Савеза за Србију Вук Јеремић рекао је данас да ће следеће недеље отпутовати у САД како би америчкој администрацији "појаснио став Савеза о стању у Србији", јер како је приметио, Америка не подржава бојкот институција у Србији, као ни бојкот евентуалних редовних или превремених избора, што је Савез најавио да ће учинити.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

Јеремић је на прес конференцији рекао да су у Савезу разговорали са америчком администрацијом пре поласка на овај пут, и да им је јасно стављено до знања да Америка свој став о Косову неће мењати, а додаје да је друга ствар која им је предочена да Америка не подржава бојкот како актуелних институција, тако ни евентуалних будућих преверемених или редовних избора.

"То су две тешке тачке за Савез за Србију, с обзиром да је позиција Савеза по та два питања потпуно супротна ставовима америчке администрације", каже Јеремић.

Каже да "Америка рачуна на (председника Србије Александра) Вучића" и да то, како каже, показују два писма Доналда Трампа председнику Србије Александру Вучићу, зато šто, према његовим речима, очекује да Београд и Приšтина окончању преговоре о будућем и коначном статусу Косова и Метохије.

Објашњава и да је требало да предводи делегацију Савеза, али је, каже, дошло "до одређених промена", тако да ће у Вашингтон ићи сам.

Примр које земље Србија може да следи, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јеремић о позиву Вучића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА