Најновије

ТУГА: Полицајац Драган Ђурић сахрањен са заставом Српске!

ЗВОРНИК - Драган Ђурић (48), припадник МУП РС, који је убијен у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, сахрањен је јуче уз највише полицијске почасти на сеоском гробљу Каракај крај тог града. Његов последњи испраћај, на коме је било више хиљада људи, обележили су јецаји, сузе и туга свих присутних.
Туга....(Фото: Дневни аваз)

Туга....(Фото: Дневни аваз)

Посебно драматично било је посматрати Драгицу и Љубицу, неутешне сестре покојног Ђурића, које су све време јецале, не могавши да суздрже сузе. Њихова мајка Стана због старости и болести није могла да присуствује сахрани, док се брат Анђелко држао мирно све до тренутка кад су му уручили заставу Републике Српске. У том тренутку ни он није могао са сакрије сузе и почео је да јеца, оплакујући Драгана уз уздах „Збогом, брате“. Људска громада У име колега покојног Ђурића од њега се опростио командир полицијске станице у Зворнику Владан Василић, који такође није могао да сакрије емоције. - Опраштамо се данас од нашег Ђуке. Био си поштен и нашао си се сваком кад му је требало. Од честитих родитеља и од оца полицајца постао си још бољи полицајац - поручио је Василић. Он је потом истакао колико се Ђурић жртвовао и тиме спасао животе другима. - Својим животом спасао си и сачувао наше животе. На томе ћемо ти бити вечно захвални. Свој живот си дао, а убица би успео да убије још њих да није било твоје пожртвованости - закључио је Василић опроштајни говор. Државни врх на сахрани Ђурићевој сахрани су у име ваде РС присуствовали потпредседник Антон Касиповић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић. Ђурића је у терористичком нападу у понедељак убио Нердин Ибрић из Кучић Куле код Зворника, који је током напада узвикивао Алаху екбер (алах је велики), а ликвидиран је приликом размене ватре са полицијом. Саучешће:Додик био на опелу испред куће убијеног Саучешће члановима породице убијеног Драгана Ђурића у њиховој кући изразио је и председник Српске Милорад Додик. Он је присуствовао опелу испред породичне куће убијеног полицајца. Ђурића су колеге у почасном строју испред куће испратили на гробље.
Прочитајте још:Драматичан апел породице Рајковић: Вехабије нам отеле ћерку, хоће од ње да направе бомбаша самоубицуОДЛУКА: Огњановићима враћен новац
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА