Најновије

СРБИН КОЈИ ЈЕ ПРОДАО ФИРМУ ПЕПСИЈУ ЗА 200 МИЛИОНА ЕВРА : Први пут о успеху!

Андреј Јовановић, један је од оснивача компаније "Марбо", која је пре неколико година продата Пепсију за више од 200 милиона евра. Ево шта каже о свом успеху.
Описао свој пут до успеха (Фото: Тањуг принтскрин)

Описао свој пут до успеха (Фото: Тањуг принтскрин)

Јовановић ће бити први човек компаније “Моји брендови”, која ће објединити три наша велика бренда, Књаз МИлош, Бамби и Имлек, које је купио заједно са фондом "Мид Еуропа Партнерс". У интервјуу за Недељник ексклузивно је испричао да је идеја за "Марбо" чипс рођена 1994. у Атини. – Већ сам имао двоје деце, која су сваки дан доносила кући из забавишта велике кесе грицкалица, и кренуо сам да размишљам принципом: “Зашто не бисмо могли ово да правимо код нас?”. Кренули смо као бициклом на месец. Ништа нисмо знали о томе. Каже да је све урадио заједно с Бојаном Миловановићем, својим некадашњим клупским другом из хокејашког клуба Партизан. – Бока и ја, који смо све ово направили, дружимо се од моје десете, а његове шеснаесте године. Од тада смо заједно и не раздвајамо се, каже Јовановић. - Једино што више вреди од било ког капитала јесте тајминг. Колико год да имаш пара и капитала, ако имаш лош тајминг, изгубићеш га, а ако немаш капитала, а имаш добар тајминг, направићеш га – поручује Јовановић.

Проблем великих трговинских ланаца

– То је суштински велики проблем за ову индустрију и за ову средину како би се сачувало оно што ову земљу највише интересује, а то су радна места. Имамо много произвођача. Узмите воду, има их десет. Дође вам, на пример, Лидл или Делез, и он те уцени и каже: “Мораш да ми радиш моју робну марку”. Ту марже нема. А да би та производња опстала, мораш да отпустиш људе и све да “аутсорсујеш”. Е, ту је проблем, јер ако неко неће, он оде код другог. То је суштински друштвени проблем – примећује Јовановић.
Прочитајте још:Јоханес Хан о „простору бивше Југославије“: Тамо где је ЕУ, ту је мир!УПРКОС ЗАБРАНИ: У државној служби 20.000 запослених у претходних годину дана! Извор: Srbijadanas.com/Недељник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА