Најновије

НОВА ПЛАТФОРМА ЗА КОСМЕТ: Николић нуди "Титово решење"

БЕОГРАД - Томислав Николић, председник Србије, предложиће Влади Србије нову платформу за Космет, а овоме пишу и српски и албански медији.
Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Томислав Николић (Фото: ЈуТјуб)

Ова платформа ће косовским Албанцима дати овлашћења републике, али ће Косово бити у оквиру Устава Србије. Идеја је да Косово, иако према Уставу Србије има статус покрајине, добије овлашћења каква имају републике у федерацији. Практично, север Косова, односно, Заједница српских општина, би био третиран према Уставу Србије, а део изван Заједнице српских општина, третирао би се по Уставу из 1974. године, наводе медији. Устав из 1974. године је Албанцима дао Уставни суд, а такво решење је донето у времену владавине Јосипа Броза Тита.
Прочитајте још:У КУМАНОВУ ЗАРОБЉЕН ХАРАДИНАЈЕВ БЛИСКИ САРАДНИК: Сефа палио југ Србије!Откривено зашто се руски министар одбране прекрстио пре почетка војне параде (ВИДЕО)
Николић је и раније наглашавао да ће платформа бити креирана са циљем дугорочног помирења са Албанцима на Косову и да ће се држати оквира да то буде нешто "испод чега Београд не сме да иде и нешто до чега можда Приштина неће хтети да иде". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА