Најновије

Вођа Северне Кореје погубио министра јер је заспао у његовом присуству

ПЈОНГЈАНГ - Севернокорејске власти погубиле су министра одбране те земље Хјог Јол Чола зато што је заспао током једног састанка којим је председавао лидер државе Ким Џонг Ун и зато што му се више пута успротивио, саопштила је севернокорејска Обавештајна агенција (НИС).
Ким Џонг Ун (Фото: wirtschaftsblatt.at)

Ким Џонг Ун (Фото: wirtschaftsblatt.at)

Агенција НИС је обавестила парламентарни комитет да је Чол погубљен крајем априла ватром из ручног ракетног бацача, уз присуство више стотина посматрача, на стрелишту војне академије Канг Кон, изјавио је заступник Шин Кјуонг-мин, који је присуствовао састанку у парламенту, пренела је агенција АП. НИС није саопштила посланицима како су дошли до те информације, већ само то да је она дошла из више извора и да челници агенције верују да је веродостојна. Откад је преузео власт крајем 2011, Ким Џонг Ун је сменио низ званичника, у покушају да учврсти своју власти, наводи америчка агенција, додајући да су аналитичари и даље подељени око тога да ли крвава смакнућа значе да млади лидер власт чврсто држи у својим рукама или да неко други покушава да се наметне. Најистакнутија смена на врху севернокорејске власти се догодила 2013. године, кад је Ким Џонг Ун погубио свог ујака и главног заменика Џанг Сонг Тека, под оптужбама за издају.
Прочитајте још:СЕЋАТЕ ЛИ СЕ ОХРИДСКОГ СПОРАЗУМА? Македонијо, признала си Косово, сад ти је Косово пред вратима!Македонска криза-још мало о америчко балканском дизајну
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА