Најновије

Шешељ: Михаиловић је српски јунак

БЕОГРАД - Лидер СРС Војислав Шешељ сматра да је одлука о рехабилитацији Драгољуба Михаиловића једина коју је суд могао да донесе.
Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Овај дан, каже, заслужује да због тога буде проглашен "даном свеопштег српског помирења". Историју Другог светског рата треба препустити историчарима, а да ми потомци четника, партизана... градимо заједно српску будућност, рекао је Шешељ новинарима испред Палате правде наводећи да је Михаиловић је српски јунак који се храбро борио у Другом светском рату а затим био невина жртва комунистичког режима. Он је додао да таква одлука суда не треба да означи престанак критике комунистичког режима после Другог светског рата. Виши суд у Београду рехабилитовао је команданта Краљевске војске у отаџбини генерала Драгољуба Дражу Михаиловића и вратио му грађанска права која су му била одузета у политичко-идеолошком процесу комунистичког режима 1946. године.
Прочитајте још:Рехабилитован Дража МихаиловићБОЖЈИ ЗНАК НА КОСОВУ: Крст од Сунца указао се на српској застави на брду Звечан! (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА