Најновије

РУСИЈА МЕЊА ПОЛИТИКУ: Кремљ прихвата споразум Кијева и Брисела

БРИСЕЛ - Русија је одустала од захтева за одлагање примене трговинског споразума између Европске уније и Украјине, и прихвата чињеницу да ће споразум идуће године ступити на снагу, саопштили су званичници ЕУ.
ЕУ (Фото: Pixabay)

ЕУ (Фото: Pixabay)

“Руска делегација се не противи препоруци да трговински споразум између Украјине и ЕУ од 1. јануара 2016. године ступи на снагу”, изјавила је европска комесарка за трговину Сесилија Малмстром после разговора са руским и украјинским званичницима, и додала да је сада потпуно јасно да споразум неће бити мењан и да ће бити имплементиран на време, преноси агенција Франс прес. Споразум о слободној трговини између Украјине и ЕУ је део ширег Споразума о придруживању, чије је потписивање крајем 2013. године суспендовао тадашњи украјински председник Виктор Јанукович, након чега су уследили масовни протести у Кијеву, који су затим ескалирали у оружане сукобе који довели до државног удара. Споразум је, међутим, коначно потписан 2014. године, и требало је да ступи на снагу у јануару ове године. Ипак, Европска унија је у септембру прошле година одложила реализацију споразума за годину дана.
Прочитајте још:Америка испада из игре: Почиње нова ера односа Русије и ЕУ!ПОТВРЂЕНО ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: САД иду ка Трећем светском рату
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА