Најновије

ОВО НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ: Саудијска Арабија укида нафтни бизнис - прелази на соларну енергију!

ПАРИЗ - Министар енергетике Саудијске Арабије, Али ал-Наими, изјавио је да ће Саудијска Арабија престати са ископавањем и експлоатацијом нафте 2040. године.
Саудијска Арабија (Фото: Pixabay)

Саудијска Арабија (Фото: Pixabay)

Саудијска Арабија ће се окренути стварању електричне енергије путем соларне енергије и ветра, наводи Фајненшл Тајмс. Ал-Наими је истакао да циљ Саудијске Арабије није да буде "глобални лидер соларне енергије и ветра", али ће бити моћан извозник електричне енергије. Министар је истакао да преко милијарду људи нема електричну енергију, те да ту види улогу Саудијске Арабије као будућег извозника електричне енергије. Ал-Наими је навео да Саудијска Арабија већ чини кораке ка укидању нафтног бизниса, а да је циљ који је себи поставила да 2040. године у потпуности престане са ископавањем нафте. Он је ово рекао на конференцији за климатске промене која је одржана у Паризу. Саудијска Арабија важи за глобалног лидера на пољу нафте, а многи је окривљују да намерно убрзава експлоатацију нафте, тако што не жели да се прикључи глобалној иницијативи смањења цене нафте. Многи аналитичари оцењују да они ово раде у сарадњи са САД-ом, а све у циљу слабљења руске и кинеске економије.
Прочитајте још:Генерал Бридлав: Устаници Донбаса вероватно имају нуклеарно оружје!ЦИА У ПАНИЦИ: Шешељ минирао операцију „Орао“ и зато желе хитно да га стрпају у Хаг!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА