Најновије

Сорош предвиђа трећи светски рат

Милијардер Џорџ Сорош рекао је да је веома забринут због могућности трећег светског рата који би почео сукобом између Кине и Америке.
Џорџ Сорош (Фото: i3.apollo.lv)

Џорџ Сорош (Фото: i3.apollo.lv)

Војна потрошња у Кини је у порасту, где такође постоји тенденција усмеравања економије на домаће потребе, а не на извоз. "Ако постоји сукоб између Кине и војних завезника Америке, као што је Јапан, није претеривање рећи да смо на "прагу трећег светског рата" — наводи Сорош. Да би то избегли, САД треба да пружи "велики уступак" Кини: да дозволи да кинески јуан буде укључен у скуп валута ММФ-а. Кинеска валута, у том случају може да се такмичи са доларом. Кина мора дати одговор у вези са трансформацијом привреде, рекао је Сорош. Он је нагласио да ће Кина и САД тешко постићи споразум, али алтернатива ће бити "веома непријатна. "Постоји озбиљна опасност да ће Кина створити политички и војни савез са Русијом, због чега је претња од новог светског рата реална, закључио је Сорош.
Прочитајте још:Како се бранити од Исламске државе и „велике Албаније“Штрахе: Забрињавајућа и опасна ситуација на Балкану
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА