Најновије

Милановић: Геј права су одлична пословна прилика за Хрватску

ЗАГРЕБ - Хрватски премијер Зоран Милановић тврди да је Хрватска у заштити геј особа међу водећима у Европи и сматра да је то у интересу земље која је, како каже, мала и мора бити отворена.
Милановић: Геј права подижу имиџ (Фото: vlada.gov.hr)

Милановић: Геј права подижу имиџ (Фото: vlada.gov.hr)

"Не можемо бити закопчани, ригидни и затуцани, нарочито не у туризму", поручио је премијер најмлађе чланице Европске уније. Осврнувши се на референдум у Ирској, на којем је већина бирача подржала легализацију истополних бракова, Милановић је оценио да су на тај начин Ирци подигли углед своје земље. "Прилично уверљивом већном ирска нација, традиционална, конзервативна и доминантно католичка, донела је такву одлуку", истакао је премијер. Како је подсетио, Ирци су само пре две деценије тесном већином на референдуму допустили административни развод брака, пренела је Хина. "Двадесет година касније, та успешна нација донела је потпуно другачију одлуку", нагласио је Милановић и то оценио "искораком".
Прочитајте још:Хрватска као Грчка, прети јој банкротПроглашене мере за одбрану од поплава у КарловцуШта је Црна Гора добила за 9 година независности?
Председник хрватске владе је напомену и да су у кампањи "за", уз славне особе, најгласнији били припадници пословне заједнице, који су у томе видели прилику за побољшање властитог, али и имиџа земље. "Можемо бити конзервативни или либерали, али овде говоримо о конкретним пословним приликама, о томе да свет данас дише, делује и размишља на један начин", истиче Милановић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА