Најновије

Вукадиновић: ДСС, Двери и СРС нису "екстремна десница"

БЕОГРАД - Не може се говорити о расту крајње деснице у Србији, сматра политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић и наводи да се ДСС, Двери и СРС не могу квалификовати као екстремна десница.
Ђорђе Вукадиновић (Фото: ЈуТјуб)

Ђорђе Вукадиновић (Фото: ЈуТјуб)

"Није коректно квалификовати ДСС као екстремну десницу, па ни Двери, па чак ни СРС, без обзира на неке иступе њиховог лидера. То не одговара појму екстремне или крајње деснице", рекао је Вукадиновић Тањугу поводом истраживања Ипсос Стратеџик маркетинга које је показало раст подршке странкама деснице. Највећи скок, према том истраживању, забележила је СРС, а покрет Двери, који је у коалицији са ДСС, такође би био изнад цензуса са 6,6 одсто. Што се тиче рејтинга тих странка, Вукадиновић каже да ту није реч о неком енормном расту и скоку. "Ако је веровати том истраживању, људи су саставили Двери и ДСС па су добили преко цензуса што је просто један збир њихова два резултата, чак не и њихова најбоља резултата. Мислим да су они појединачно око четири одсто", наводи Вукадиновић, који је уредник Нове српске политичке мисли. Према његовим речима, радикали јесу нешто "порасли" последњих месеци, али то је тренд који се може пратити од повратка лидера СРС Војислава Шешеља из Хага, и то је раст од два до три одсто "практично оно што се откинуло од СНС". "Мислим да је то једна врста медијског спиновања пред посету Вучића САД, да се каже како у Србији расте десница и то екстремна десница, како јачају неке опасне снаге и да ваљда, због тога, сада буду блажи према актуелној влади и да виде да та влада нема алтернативу јер су алтернатива њој само неки зли, страшни, опасни популисти, десничари", рекао је Вукадиновић.
Прочитајте још:Обрадовић: Грађани у Дверима виде нову политичку опцијуШешељ хтео да казни Шаровића!
Он тврди да нема никакве лавине, а поготово не приче о екстремној десници која се "сада ваља улицама и руши све пред собом", наводећи да пад подршке грађана према ЕУ нема везе са растом деснице, јер те странке у збиру немају више од 14, 15 процената. "На пад подршке према ЕУ није утицало никакво јачања десних странака јер су њихови бирачи иначе европскептици. Мислим да је пад подршке ЕУ последица пада ентузијазма управо међу бирачима СНС", рекао је Вукадиновић. Додаје да се тренд пада подршке према ЕУ може детектовати већ неколико месеци и да је евроскептика било више од 30 одсто, а да их је сада готово 40 одсто, односно 37, 38 одсто. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА