Најновије

Паjтић: Иза тезе о рушењу стоjе напредњаци

БEOГРAД - Лидер Демократске странке Боjан Паjтић одбацио jе данас спекулациjе да би документ на коjем ради функционер те странке Борислав Стефановић могао да буде повод за нове турбуленциjе у странци, наводећи да иза тезе о рушењу ДС стоjе напредњаци.
Бојан Пајтић са најближим сарадницима (Фото: ДС Фото сервис)

Бојан Пајтић са најближим сарадницима (Фото: ДС Фото сервис)

У интервjуу за "Недељник" Паjтић поручуjе да апсолутно не доживља програм Стефановића као удар на његову лидерску позициjу, уз напомену да теза о рушењу долази из СНС, чиjа владаjућа коалициjа рапидно губи поверење грађана. "Ништа друго се и не може очекивати од странке у коjоj нема ни трунке расправе о било чему, а сваког ко има различите ставове сматраjу неприjатељем, а не противником. Предлози коjе износи Стефановић само су део многоброjних напора стручњака и тимова унутар странке да се грађанима понуде што боља решења за кризу коjа им отежава живот", истиче лидер ДС. Паjтић каже да у овом тренутку и други функционери те странке, попут Драгољуба Mићуновића, Бранимира Kузмановића и Балше Божовића, припремаjу програмске предлоге, као и да Влада у сенци има своjе програмске основе, те да ће постоjање већег броjа предлога омогућити да се искристалише политика демократа уочи локалних избора. "Tо што се СНС-у у страху од пада њиховог реjтинга причињаваjу политичке поделе у ДС, само jе отворена расправа о кључним проблемима овог друштва. У СНС се расправа ниjе водила чак ни о платформи о Kосову, па Николић (Tомислав, председник Србиjе) поштом шаље Влади тако важан стратешки документ. Tо сваког одговорног човека може само да плаши", рекао jе Паjтић. Веруjе да ће у документу на коме раде Стефановић и Jово Бакић бити корисних идеjа за ДС, уз напомену да jе велики броj наведених идеjа већ део програма странке или део програмских основа Владе у сенци. Kако jе навео, ДС jе институциjа демократског друштва у Србиjи и као таква увек jе била отворена за расправу и унутрашњи, демократски договор око политике коjу ће понудити грађанима. "Стефановић jе изузетан потпредседник и шеф посланичког клуба и увек ће имати место у ДС. Веруjем да он слично размишља. Сириза ниjе успела ни у Грчкоj, а камоли у Србиjи", рекао jе Паjтић. Упитан за предлог Стефановића да странка призна погрешну политику помоћи у прављењу СНС и лажног мирења са социjалистима, Паjтић jе рекао да jе свако ко jе био на митингу ДС у Београду чуо да jе рекао да jе ДС крива за то што су напредњаци на власти. "Kада jе реч о прављењу СНС, странка никада ниjе имала везе са тим. Никада Председништво, Главни одбор, Извршни одбор нису донели одлуку о прављењу СНС. Tо jе био Tадићев лични проjекат. Oн jе тада био председник ДС, па можда може да се говори о обjективноj одговорности целе странке за оно што jе, мимо знања организациjе, чинио њен председник. Данас jе, међутим, он председник друге странке", рекао jе Паjтић.
Прочитајте још:Ево ко и колико плаћа Наташу Кандић, Соњу Бисерко, Жене у Црном, Б92, ЦЕСИД, Пешчаник, Е-новине…ЗЕМЉЕ СА НАЈВЕЋИМ РИЗИКОМ ОД ТЕРОРИЗМА: Погледајте где су Србија и земље региона! (МАПА)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА