Најновије

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Вучић окреће леђа Русији - подржава амерички гасоводни пројекат!?

ТИРАНА - Александар Вучић, премијер Србије, најавио је да ће Србија подржати изградњу гасовода којим би се гас у Европу достављао из Азербејџана, пише Асошиејтед прес, те истакао да је то "важно за Србију и њене америчке пријатеље".
Вучић у Тирани (Фото: botasot.info)

Вучић у Тирани (Фото: botasot.info)

"Србија је спремна да подржи изградњу новог гасовода." - рекао је Вучић, преноси агенција Асошиејтед прес и наводи да је Вашингтон позвао европске земље да подрже њихов пројекат азербејџанског гасовода уместо "Турског тока" чији је иницијатор Русија. Страни медији тумаче Вучићеву изјаву као велики преокрет у политици према Русији и "окретање америчким пријатељима". Премијер Србије је изјавио да ће прихватити амерички позив да смањи зависност од руског гаса. "Спремни смо да прихватимо позив из Вашингтона да умањимо зависност од руског гаса." - преносе страни медији речи српског премијера. "На пољу енергетске безбедности, ми смо спремни да направимо промене на пољу снабдевања гасом, што је веома важно и за Србију и за наше америчке пријатеље." - рекао је Вучић у интервјуу за Асошиејтед прес.
Прочитајте још:Понта: Румунија неће признати Косово – нисам то рекао!Вучић у Тирани: Доста нам је семинара, дајте нам новац!
Како пише италијанска агенција АНСА, Запад оптужује Русију да користи гас као инструмент утицаја на европске земље и овакав политички потез Србије је велика промена у политици званичног Београда према свом традиционалном савезнику. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА