Најновије

Патријарх Иринеј писао Шешељу: Лично сам поздравио додељивање ордена Вама!

БЕОГРАД - Поступак који је Свети архијерејски сабор водио против епископа милешевског Филарета нема никакве везе са Орденом Белог анђела који је он доделио Војиславу Шешељу, наводи се у писаном одговору који је патријарх српски Иринеј упутио лидеру радикала. У писму се наводи и да амерички амбасадор у Србији Мајкл Кирби, такође, нема никаквог утицаја на поступак који је покренут против епископа милешевског.
Писмо Шешељу (Фото: Политика)

Писмо Шешељу (Фото: Политика)

– Поменути поступак нема никакве везе са орденом вама додељеним. Ја сам лично поздравио додељивање ордена вама. Исто тако, нема никаквог утицаја господин амерички амбасадор. То вам кажем под пуном одговорношћу! Нажалост, владици Филарету се приписују друге кривице, чисто канонско-административне природе – наводи се у писму. Захваливши Шешељу на писму које му је упутио, патријарх Иринеј је пожелео лидеру радикала добро здравље, мудрости и снаге у борби против злих сила овога света. Обраћајући се патријарху Иринеју, лидер радикала је у писму навео да је „са великом тугом и разочарењем примио вест о неслози у Српској православној цркви и саопштења о сменама појединих епископа”. Тада је Шешељ рекао да га је запрепастила и изненадила вест да је Филарет смењен зато што му је доделио Орден Белог анђела и навео да је спреман да га врати.
Прочитајте још:Шешељ тражи од Хрватске да врате Српску Крајину!(НЕ)ОЧЕКИВАНО: Јелена Милић признала крах евроинтеграција у Србији
Епископ милешевски Филарет је, подсетимо, разрешен дужности 23. маја. Приликом гласања, 19 архијереја је било да Филарет не буде више на трону епархије милешевске, а 18 је било против. Заседању није присуствовао митрополит загребачко-љубљански Порфирије, који је иначе био против смене и Филарета и Георгија, мислећи да је све завршено одлуком патријарха да Филарет остане на челу те епархије. Извор: Политика (М. Дерикоњић)

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА