Најновије

Пушков: Највећи неуспех САД-а је формирање руско-кинеског савеза

МОСКВА - Формирање руско-кинеског војнополитичког тандема главни је неуспех администрације председника САД Барака Обаме, сматра шеф комитета Државне думе за међународне послове Алексеј Пушков.
Пушков (Фото: Јутјуб принтскрин)

Пушков (Фото: Јутјуб принтскрин)

„Из перспективе америчке спољне политике, супротстављати се истовремно и Пекингу и Москви — забрањено је. То је опасно за САД. Није толико неуспех оно што су САД постигле у Авганистану, Ираку или Либији, већ управо формирање руско-кинеског савеза“, рекао је Пушков у интервјуу за лист „Известија“. Стварање руско-кинеске алијансе директно ће утицати на стратешке позиције САД и њихове савезнике, мишљења је Пушков. Руска Федерација и Народна Република Кина су се договориле да стану на пут мешању у суверене послове. „Американци на овај стратешки избор реагују на себи својствен начин. Они себе убеђују да се ништа страшно није догодило и тако покушавају да се умире. Ипак, недавне руско-кинеске вежбе у Црном и Средоземном мору су важан сигнал за САД и НАТО“, истакао је посланик. По његовом мишљењу, овим вежбама Кина „чини корак више ка присуству и у другим акваторијама“.
Прочитајте још:Да ли је Анджеј Дудa нови Орбан у ЕУЛЕТЕЋА МУЊА: Најскупљи амерички оружани систем само што није откривен (ВИДЕО)
„Кина показује да жели да обезбеди свој интерес далеко ван својих граница и чини своје прве кораке као глобална држава. А уз то је већ у престижној алијанси са Русијом“, рекао је Пушков. Извор: ИСКРА / vostok.rs / rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА