Најновије

ШОКАНТНИ ПОДАЦИ: Шта авиокомпаније не би желеле да ви сазнате?

Занимало нас је постоје ли ствари које се тичу летова, а које путници не знају, или за које пилоти и стјуардесе не би волели да их (са)знају.
Унутрашнјост авиона Фото: Pixabay

Унутрашнјост авиона Фото: Pixabay

1. Стјуарди и стјуардесе намерно касне с послуживањем вечере. 'На ноћним летовима понекад задржавамо изношење хране колико год можемо како би путници заспали, а ми бисмо мање радили', одговорила је једна стјуардеса. 2. Пре него што користите авионску воду, размислите још једном! 'Немојте никада пити воду у авиону која није из боце. Немојте је ни пипнути. Разлог је тај што се вода за пиће и вода за испирање тоалета најчешће налазе тек неколико центиметара једна од друге, а понекад све то иде заједно'. написао је један корисник Редита. 2002. године тестирана је исправност воде на неколико летова широм САД-а, и утврђено је да је број бактерија изван дозвољених граница. 3. Маске с кисеоником заправо дају само 15 минута кисеоника Ова чињеница заиста звучи мало страшно. Но, 'оправдано' је наводима да би сваки добар пилот требао бити способан у том времену спустити авион до висине на којој је дисање опет нормално омогућено. 4. Пилоти понекад заспу за време лета 'На дужим летовима пилоти имају право на одмор док њихов копилот управља авионом', написала је једна стјуардеса и признала да многи пилоти искористе прилику за одмор за вријеме дугих летова. 5. Људи често краду прслуке за спашавање 'Људи масовно узимају прслуке који се налазе испод седишта. То је кажњиво дело и док авиокомпаније проверавају сва седишта на почетку сваког дана, авион лети неколико пута дневно, и у току сваког лета неко од путника може украсти прслук', изјавио је један члан особља. 6. Можете откључати тоалет и споља Један је стјуард подсетио на то како се сваки тоалет из сигурносних разлога заправо може отворити и с спољне стране. 'Постоји мала квака близу знака за забрањено пушење. Ипак, ово користимо само у случају да неком од путника позли', написао је. 7. Кабинско особље се вероватно не придржава правила о мобилним телефонима Искључивање мобилног телефона је опште познато правило у току лета, но само особље понекад зна прекршити то правило и слати поруке 'из ваздуха'. 8. Хигијена је пола здравља? Ако сте кренули мало одспавати, можда ће вам од сада бити драже за јастук импровизујете са личном одећом. Наиме, јастуци и ћебад које се дају на коришћење путницима за време лета не перу се. На прање иду врло ретко, и углавном их је неко пре вас користио, како тврди неколико корисника Редита.
Прочитајте још:УПРКОС ЗАБРАНИ: У Кини теку припреме за фестивал псећег и мачијег меса! (ФОТО)СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА: Забележено уличном камером! (ВИДЕО)
Извор: Дневник.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА