Најновије

Србија тражила хитно окончање поступка против Шешеља

БЕОГРАД - Представник Владе Србије Саша Обрадовић указао је Савету безбедности на предуго трајање судских поступака пред Хашким трибуналом с обзиром на здравствено стање оптужених, а посебно у случају Војислава Шешеља и затражио да се тај поступак што пре оконча.
Војислав Шешељ - лидер СРС (Фото: СРС)

Војислав Шешељ - лидер СРС (Фото: СРС)

"Затражили смо да кривични поступак против Војислава Шешеља буде што пре окончан и указали на дужину трајања и на целокупни развој тог случаја", рекао је Обрадовић Танјугу након синоћне седнице СБ-а у Њујорку посвећене извештају о раду Хашког трибунала. Према његовим речима, на састанку је такође указано је да је дужином трајања Шешељевог поступка дошло до кршења његових људских права. Обрадовић је такође представио резултате рада у процесуирању ратних злочина и указао на акције које хрватски посланици предузимају у Европском парламенту на укидању или ограничавању те надлежности пред домаћим органима у Србији. На састанку СБ-а је, како је навео, изражена значајна забринутост због одуговлачења судских поступака до којих је дошло, првенствено због здравственог стања оптужених, док је сарадња Србије са трибуналом у суштини оцењена задовољавајуће.
Прочитајте још:ДСС избацује Андреју Младеновића из странке!? Oбрадовић: Нико ниjе одлучио да Шешељ не буде предат Хагу
Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц изјавио је пред СБ-ом да ће, како се очекује, првостепене пресуде у предметима Шешељ и Караџић бити изречене касније у току ове године. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА