Најновије

Путин: ДНР и ЛНР неће бити део Руске Федерације

МОСКВА - Руски председник Владимир Путин дао је интервју италијанском листу "Коријера Дела Сера" и оценио да је "ЕУ уморна од рата санкцијама против Русије", те да санкције требају само Сједињеним Америчким Државама које покушавају да одрже свој утицај.
Путин: Донбас неће бити нови Крим (Фото: kremlin.ru)

Путин: Донбас неће бити нови Крим (Фото: kremlin.ru)

"Реално гледајући, Москва је била главни иницијатор и гарант Минског споразума." - објашњава Путин. "Русија ће чинити све да Мински споразум буде спроведен и ми не видимо друго решење у овом тренутку. Ми ћемо дати све од себе да утичемо на власти самопроглашених република ДНР и ЛНР, али не зависи све од нас. Са друге стране, ЕУ и САД треба да утичу на Кијев." - каже Путин у интервјуу за италијански лист. Путин је истакао да уколико ЕУ непромени свој став према Кијеву, ствари ће бити катастрофалне. "У Украјини је све стало. Пензије, банкарски системи, тамо је практично хуманитарна катастрофа. У Европи се понашају као да је све у реду." - каже Путин. Рат у Украјини, према мишљењу руског председника, најпрофитабилнији је за Сједињене Америчке Државе. Он је истакао да су веома снажне трговинско-економске везе Русије и Европе прекинуте, те да би многи у америчком конгресу желели то тржиште.
Прочитајте још:ЖЕСТОКЕ БОРБЕ: Снимак сукоба око Маринке! (ВИДЕО)БРОЈ ПОГИНУЛИХ У ДОНБАСУ: 400 Украјинаца – 53 Руса
На питање новинара да ли Русија планира да "отцепи ДНР и ЛНР, као што је то урађено са Кримом", Путин је одговорио: "Не, никако!". "То су две различите приче. На Криму су становници у складу са законом и потпуно легално гласали за прикључење Русији, а у ДНР и ЛНР су прогласили независност. Ми смо то као држава истицали од самог почетка конфликта, али то не спречава НАТО да прави шпекулације по украјинском питању." - изричит је Путин. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА