Најновије

Додик: Не осећам дистанцирање Београда од Републике Српске

Председник Републике Српске Милорад Додик назвао је данас медијским спекулацијама наводе да постоји притисак на Србију да се дистанцира од Републике Српске.
Милорад Додик (Фото: Јутјуб принтскрин)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб принтскрин)

- Никада нисам осетио дистанцирање - рекао је Додик новинарима на Факултету политичких наука у Београду. Додик је додао да има интензивне контакте с премијером Србије Александром Вучићем и председником Томиславом Николићем. Додик је претходно одржао предавање на коме је оценио да ће се БиХ кретати или ка повратку ка изворном Дејтонском споразуму или ка независности РС. - Ја нисам онај који би направио политичку авантуру, али имам намеру да освестим Србе да имају права - рекао је Додик на предавању поводом 20 година од склапања Дејтонског споразума на Факултету политичких наука у Београду. Он је казао да је Дејтонски споразум данас "значајно урушен" и да би промене Устава БиХ водиле ка централизацији државе. Додик је рекао да је данас тешко веровати у одрживост Босне и Херцеговине и додао да је она била "експеримент". Рекао је да БиХ има "највише бораца" у Исламској држави по глави становника, њих 390. - Данас све оно што је написао Алија Изетбеговић у Исламској декларацији можете да видите у оном што се зове Исламска држава - рекао је Додик.
Прочитајте још:РУСИ НАПАДАЈУ ХРВАТСКУ: Ваш агресивни национализам натерао је 30.000 Срба да пређу у католичанствоШта значи бити Рус
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА