Најновије

Додик: У Сарајеву живи више Кинеза него Срба и Хрвата

БЕОГРАД - Папине поруке током посете Сарајеву су универзалне и прихватљиве, али је сама та посета била фарса, која је имала за циљ да покаже да је Сарајево мултикултуралан град, иако у њему сада живи више Кинеза него Срба и Хрвата, изјавио је данас председник Републике Српске Милорад Додик.
Mилорад Додик (Фото: Танјуг принтскрин)

Mилорад Додик (Фото: Танјуг принтскрин)

Додик је, на предавању "20 година од Дејтонског споразума" на београдском Факултету политичких наука, нагласио да нико не може да каже да нису прихватљиве папине поруке, везане за мир, добру сарадњу међу људима. "Наравно да су универзалне и ја их прихватам, али све је то било у функцији фарсе да се покаже како је Сарајево мултикултуралан град, у коме наводно живи мултикултурализам. Њега се одрекла рецимо и сама Немачка, изјавом Ангеле Меркел од пре неколико година, да је то мртво и да не постоји. Али се покушава оживети у Сарајеву, граду где живи више Кинеза, него Срба и Хрвата", рекао је Додик. Према његовим речима, прича о 70.000 људи на стадиону је обишла свет. "Није било више од 1.000 хришћана (из Сарајева) на том скупу од 70.000. Сви други дошли су из Хрватске и из других делова. Али, послата је порука да је у Сарајеву 'све бајно и красно'", рекао је Додик.
Прочитајте још:Додик: Не осећам дистанцирање Београда од Републике Српске
Председник РС је напоменуо да нема ништа против папине посете, али да има против имагинације која се упорно прави и да је тако, с почетка распада Југославије, БиХ била имагинација. Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА