Најновије

Војвођански софтвераши напали Вучића: Фаворизујеш странце!

НОВИ САД - Војвођански кластер Информационо-комуникационих технологија (ИКТ кластер) данас је у отвореном писму од председника Владе Србије Александра Вучића затражио одговор на питање зашто у најављеној рационализацији и модернизацији државне управе планира сарадњу с највећим светским компанијама ИТ сектора, а игнорише домаће, пренела је агенција Бета.
Вучић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Вучић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Подсећамо, српске власти су најавиле реформу државне управе кроз посебан програм сарадње са Европском Унијом. Војвођански ИКТ кластер је истакао да се тиме ради на „подривању” домаће ИТ индустрије и на њеној дестабилизацији. Домаћа ИКТ индустрије је у стању да испоручи производе истог квалитета као и водеће стране ИТ компаније, наводи се у отвореном писму упућеном српском премијеру. „Стране директне инвестиције немају увек исте ефекте у различитим секторима, а у сектору софтверске индустрије су ти ефекти катастрофални, ако су инвеститори вођени само искоришћењем домаћих људских ресурса”, наводе у ИКТ кластеру.
Прочитајте још:СПРЕМА СЕ ХАОС НА КОСОВУ? Највећег борца за Велику Албанију сахрањују поред српске светиње!Шешељ: Спреман сам за нову борбу
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА