Најновије

ДСС: Србији треба јединство у отпору политици коју воде Вучић и СНС

БЕОГРАД - "Ако је нешто потребно Србији онда то није јединствена подршка грађана политици самоуништења, већ масовно подизање гласа против таквих одлука, против политике коју је од 2008. године водила Демократска странка, а последње три године Српска напредна странка", саопштавају из ДСС поводом позива премијера Александра Вучића грађанима "на потпуно јединство".
ДСС (Фото: ДСС)

ДСС (Фото: ДСС)

- Шта Влада Србије спрема и какве ће то, поново, „тешке одлуке” да донесе наредних дана и недеља, када председник Владе позива грађане „на потпуно јединство” , као да се Србија налази пред ратном опасношћу?          Одговор је дао сам председник Владе наводећи списак „великих изазова” који су пред Србијом: нова рунда разговора у Бриселу, долазак Борда ММФ, посета немачке канцеларке Ангеле Меркел и обележавање годишњице злочина у Сребреници. Дакле, „тешке одлуке” биће даљи уступци Србије и интензивно помагање успостављању независности Косова, прихватање нових захтева ММФ-а, прихватање свих услова за отварање преговарачких поглавља са ЕУ које Србији поставља Немачка и пасиван став у односу на најављену резолуцију о Сребреници - кажу уДСС. Они наводе да ће на дневном реду биће и однос Србије према процесима дестабилизације Републике Српске и Македоније. - Нико нема прво да тражи јединство грађана у подршци погубним политичким одлукама Владе, које су последица безглавог срљања у распадајућу Европску унију и прихватања диктата ММФ-а. Непоштено је и неморално позивати грађане да подрже властиту пропаст. Смањење плата и пензија, поскупљење цене струје, отпуштање запослених у јавном сектору, признавање независности Косова, пузеће увлачење у НАТО, продаја Телекома…све су то погубне одлуке по државу и грађане, које Влада назива „тешким” - поручују из ДСС.
Прочитајте још:Дачићу се не свиђа „лондонски документ“: Стигла Резолуција о Сребреници – 20 пута спомињу реч геноцид!Делегација Треће Србије у посети КосметуВучић: Србију уцењују Косовом
Извор: Правда/Fakti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА