Најновије

Кинези тестирали хиперсоничну летелицу, Вашингтон шокиран

Кинеско Министарство одбране је потврдило да је обављен четврти тест хиперсоничне летелице која може да буде наоружана нуклеарним оружјем.
Кинеска армија (Фото: news.cn)

Кинеска армија (Фото: news.cn)

На то је одмах стигла реакција из САД, које кажу да се ради о “екстремном маневру“ у моментима када расту тензије између две велике силе око Јужног кинеског мора. Тест летелице, коју у Вашингтону називају "WU-14" обављен је 7. јуна и био је четврти у последњих 18 месеци. - Предвиђена научна истраживања и експерименти су нормални на нашој територији и ти тестови нису усмерени ни према једној држави, нити циљу - наведено је у саопштењу Министарства одбране. Чудо кинеске војне технике би требало да лети брзином десет пута већом од брзине звука, а у току лета има могућност маневрисања до ивице свемира. То су у САД схватили као опасност јер њихов ракетни систем одбране може да обори само ракете и бојеве главе које имају унапред предвиђену путању и не мењају курс у току лета. Сукоб између САД и Кине настао је због Јужног кинеског мора, које САД сматрају међународним водама, док власти у Пекингу претварају гребене у острва и проглашавају их делом своје територије.
Прочитајте још:СНАЈПЕРИСТА БЕРИЋ ОТКРИВА: Прве америчке и пољске снајпере сам скинуо на Доњецком аеродрому (ВИДЕО)ДЕМОНСТРАЦИЈА СИЛЕ: Батаљон Азов одржао војну параду у Мариупољу (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА