Најновије

СВИ ПРОТИВ ТУРКМЕНА: Општи рат америчких савезника на земљи, Руси сатиру са неба (MAПА/ВИДЕО)

AЛЕПО - Територија на северу Алепа, уз турску границу, дуго је била сигурна зона тзв. Слободне сиријске армије али све се променило обарањем руског бомбардера Су-24 од стране Турске. Обарање руског авиона довело је до активнијег бомбардовања те зоне у којој се налази велика популација Туркмена, Турака који живе у Сирији, а који се боре на страни терористичке Слободне сиријске армије.
Toтални рат (Фото: Moevideo.net)

Toтални рат (Фото: Moevideo.net)

Прво су, охрабрени руским бомбама, Слободну сиријску армију напали Курди, иначе чланови исте америчке коалиције против Исламске државе. Ускоро је отпочео и напад Исламске државе, док Асадова Сиријска арапска армија већ месец дана води офанзиву у Алепу и покушава да пробије до енклаве Ал-Захра и тиме у потпуности исече ову групацију Слободне сиријске армије од остатка њихове територије. Туркмени из Слободне сиријске армије воде битку на три фронта, на југу против Сиријске арапске армије, на истоку против Исламске државе, а на западу против Курда. Да не буду сигурни ни уз Турску границу побринули су се Руси који свакодневно бомбардују путеве снабдевања који иду из Турске. Борци Слободне сиријске армије пожалили су се западним медијима да руски бомбардери гађају само њихове положаје на делу фронта ка Исламској држави због чега су Туркмени принуђени да се повлаче. Погледајте руско бомбардовање граничног прелаза са Турском који контролишу Туркмени: Међутим, на делу фронта према Курдима, Слободна сиријска армија имала је успеха и заузела је неколико насаље. Иако напредују на фронту против Курда питање је колико ће Слободна сиријска армија издржати борбу на три фронта и непрестано бомбардовање од стране Руса. На југу код Алепа, Асадова Сиријска арапска армија непрестано напредује. Да ли ће Американци успети да примире Курде и Слободну сиријску армију и стабилизују ситуацију у овом делу, остаје да се види.
Прочитајте још:ОДЛУЧУЈУћИ ДАНИ ЗА ПУТИНА: Да ли Русију чека победа у Сирији или нови Кримски рат?АСАД: Сирија ће изаћи на крај са терористима чим Запад престане да их подржава
Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА