Најновије

Додик: Сребреницу прогласити као "место геноцида и над Србима и над Бошњацима"

БАЊА ЛУКА – Председник Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је данас да „ако је неопходно да се усвоји резолуција о Сребреници, зашто не би била таква да Сребреница буде проглашена местом геноцида и над Србима и над Бошњацима”.
Милорад Додик (Фото: Јутјуб принтскрин)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб принтскрин)

Додик је за РТРС навео да би то било у функцији помирења у Босни и Херцеговини, а не, како је рекао „једностране квалификације које се заговарају”. Председник РС је изјавио да се занемарују српске жртве и да, ако се жели „пажња на Сребреници, онда то може да буде пажња на свим жртвама, и бошњачког и српског народа”, пренела је Фена. „Ја не бих ни имао ништа против да било ко упути резолуцију у Савет безбедности и да каже да је Сребреница место геноцида и над Србима и над Бошњацима. Прихватићемо тако нешто. Онда би то могло да буде интегративни део помирења, а не сталног разилажења и сукоба”, изјавио је председник Републике Српске. Додик је најавио да ће о томе разговарати и са министром спољних послова Руске Федерације Сергејом Лавровом, током предстојеће посете Русији.
Прочитајте још:Жерар Депардје: Европљани су незадовољни, јер немају Путина!И ДАЉЕ ИМ ЈЕ СЛОБА КРИВ: Ово је Пајтићев разлог зашто нисмо део ЕУ
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА