Најновије

Пајтић: Објавити шта пише у Бриселском споразуму!

БЕОГРАД - Демократска странка залаже се за што скорије отварање поглавља у преговорима са Европском унијом истакао је данас председник Демократске странке Бојан Пајтић током састанка са Ернстом Рајхелом, изаслаником за Југоисточну Европу у Министарству спољних послова Немачке.
Пајтић и Рајхел (Фото: ДС)

Пајтић и Рајхел (Фото: ДС)

Пајтић је истакао да ДС подржава спровођење Бриселског споразума. Он је подсетио да су странке на власти одбиле расправу о том споразуму у Скупштини Србије, иако је ДС управо због значаја споразума и захтевала да се објави шта у њему пише и инсистирала на конкретним подацима докле се стигло са његовом применом, јер због тога отварање преговора ЕУ касни две године. Председник ДС је изасланика Министарства спољних послова Немачке упознао са учесталим случајевима политичког насиља на локалном нивоу којима се поништавају резултати демократских избора, као и са притисцима којима су свакодневно изложени медији и независне институције.
Прочитајте још:СРС упозорава Владу Србије: Не смете прихватити Резолуцију о СребренициАмерика за војну акцију, Европа за преговоре
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА