Најновије

Вучић у Цириху: Имамо најбоље услове за инвестиције

БEOГРAД - У Цириху се данас одржава Пословни форум у организациjи Привредне коморе Шваjцарска - Централна Eвропа са коjег jе српски премиjер Aлександар Вучић поручио да jе Србиjа у могућности да понуди наjбоље услове у региону, за све стране инвестициjе.
Вучић (Фото: Влада Србије)

Вучић (Фото: Влада Србије)

Србиjа, казао jе, чини све како би сачувала регионалну стабилност, коjа jе веома важна за долазак страних инвестициjа. Oбраћаjући се присутним инвеститорима, Вучић jе говорио о економским и законским реформама коjе Србиjа спроводи, као и о спољнополитичким активностима владе, споразуму са MMф-ом, као и односима у региону. „Регион Западног Балкана може да иде напред само ако сви заjедно радимо. Србиjа ће наставити да инвестира у регионалну стабилност. Наш посао jе да радимо за наш народ", поручио jе премиjер, саопштила jе владина Kанцелариjа за сарадњу с медиjима. Шваjцарске инвеститоре jе обавестио о подстицаjима коjе Влада Србиjе даjе страним компаниjама и нагласио: "Србиjа jе у могућности да понуди наjбоље услове у региону, за све стране инвестициjе". Премиjер Вучић jе пожелео добродошлицу свим инвеститорима вољним да улажу у Србиjу, а своjе обраћање завршио jе рекавши: "Нека се Србиjа уздигне", алудираjући на завршне речи Винстона Черчила, коjи jе у истоj згради 1946. године одржао говор поздрављаjући уjедињење Eвропе узвикуjући "Нека се Eвропа уздигне". Након обраћања Вучића, министар финансиjа Душан Вуjовић jе одговарао на броjна питања шваjцарских компаниjиа. Иначе, форум "Србиjа на путу модерне економиjе" отворио jе амбасадор Шваjцарске у Србиjи Жан Даниjел Рух истакавши да jе броj шваjцарских инвестициjа у 2014. години дуплиран у односу на период 2013. године. Шваjцарске компаниjе су наjвише заинтересоване за улагања у области информационих технологиjа, пољопривреде, индустриjске производње и дрвне индустриjе.
Прочитајте још:Бојић: Шешељ је озбиљно болестан, сваки повратак у Хаг је убиствоЕУ парламент добија анти-ЕУ групу
„Београд jе динамичан и модеран град са образованим људима вољним да раде на изградњи добре будућности за своjу земљу”, нагласио jе Рух и додао да jе Влада Србиjе одлучна да обезбеди сигурно пословање страним компаниjама и да велику важност придаjе регионалноj стабилности. Премиjер Вучић састаће се током поподнева и са шваjцарским државним секретаром за образовање, истраживања и иновациjе Mауром Дел"Aмброђом и обићи компаниjу „Eрнст Шваjцер", коjа ужива велики углед у примени стручног усавршавања кроз систем дуалног образовања. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА