Најновије

Погледајте обуку нових војника армије ДНР! (ВИДЕО)

ДОЊЕЦК - На интернету се појавио снимак о новопридошлим војницима у Доњецку, односно, реч је о тренингу и обуци нових војника у армији ДНР. Поред обуке тенкиста, ту је обука и класичне пешадије за борбу на фронту.
Обука нових војника (Фото: ЈуТјуб)

Обука нових војника (Фото: ЈуТјуб)

Интересантно је да армија ДНР има стални прилив нових добровољаца и то из свих крајева света, док Кијев има велики проблем и са мобилизацијом сопствених грађана. Тренутно је у току шеста општа мобилизација у Украјини, а она је пропраћена апелом званичних власти Украјине да "грађани не избегавају своје војне обавезе". Највећи број добровољаца у Украјини су заправо плаћеници који долазе да ратују за новац, као и пси рата. Сам Порошенко је апеловао на војску да се дисциплинује, а у више наврата је армија Украјине предузимала мере због великог присуства алкохолисаних војника на првим линијама фронта. Новоруске власти имају стално отворен позив добровољцима да им се придруже у борби и помогну одбрану Донбаса, али су у више наврата истакли и да су у принципу задовољни приливом добровољаца. Често истичу Србе као веома значајне добровољце, а познато је да је прва група добровољаца из иностранства била управо из Србије, у тренутку када се Крим отцепљивао од Украјине четничка јединица Братислава Живковића је одмах стигла на Крим, што је била "врућа тема" у многим светским медијима. Погледајте како изгледа обука новопридошлих војника у Донбасу данас:
Прочитајте још:Ако се огорчени Украјинци дочепају Порошенка – одмах ће га обеситиУКРАЈИНЦИ СЕ СПРЕМАЈУ: Почела шеста општа војна мобилизација!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА