Најновије

Вулин: Србија није крива и чува своје границе

Министар за рад Александар Вулин најавио је да ће у понедељак бити одржана прва седница владине Радне групе за решавање мешовитих миграционих токова, на којој ће бити донета конкретнија решења у вези са превеликим бројем миграната.
Вулин (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Вулин (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Он је поручио да проблем миграната Србија не може сама да реши. Вулин је новинарима на Шестом крајишком откосу у Бусијама рекао да ће на тој седници бити образложена могућа решења и начин на који Србија треба да ради у решавању тог проблема. "Србија заиста нема баш ни мало кривице за милионе људи који су напустили своје домове али ће се као и увек у својој историји понашати људски према људима", рекао је Вулин, којег је влада пре два дана именовала за председника Радне групе. Он је рекао да Србија у решавању тог проблема предузима више него богатије и снажније земље, наводећи да се на жалост многе државе не понашају тако према тим несрећним људима. "Циљ азиланата није Србија, они желе да оду у Европу и негде другде али на нама је да им омогућимо безбедност, сигурност и да у скалду са међународном повељама и правилима наставе своје кретање" рекао је Вулин. Он је навео да за разлику од многих других земаља, у Србији нико од њих није ни претучен ни опљачкан, осећају се сигурно и безбедно, наводећи да држава Србија никоме није ускратила азил, нити лек, хлеб и безбедност. Он је поручио да Србија води рачуна о свим аспектима њиховог кретања и живота. "Бојим се да наши суседи, а надам се да ћемо о томе разговарати у наредним данима, не чувају своју границу као што је ми чувамо, не воде рачуна о својој граници као што ми то чинимо", рекао је Вулин.
Прочитајте још:Мађарска: Полиција и војска правиће зид ка СрбијиРашковић Ивић: Вучић наставља кукавичку политику поводом СребреницеРАСКРИНКАНИ: ЕУ не сме да писне о „искључивању Србије из Јужног тока“
Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА