Најновије

Дачић: Не изненађује нас британска резолуција о Сребреници, знали смо њихове намере

БEOГРAД - Mинистар спољних послова Ивица Дачић изjавио jе данас да Велика Британиjа нацрт резолуциjе о Сребрeници ниjе поделила чак ни сталним чланицама Савета Безбедности УН, али да Србиjа ниjе изненађена тим документом и да jе знала какве су намере Велике Британиjе.
Ивица Дачић (Фото: mc.rs)

Ивица Дачић (Фото: mc.rs)

Дачић jе новинарима рекао да jе Србиjа од децембра прошле године добила 60 "крипто заштићених телеграма" из разних престоница, те да jе нацрт резолуциjе о Сребрeници ниjе изненадио. "Нас ово ниjе изненадило, реч jе о томе да Велика Британиjа то ни са ким ниjе поделила, чак ни са сталним чланицама Савета безбедости УН, а какве су им намере то смо знали", рекао jе Дачић. Oн jе додао да ће рукодовдство Србиjе учинити све да заштити националне интересе наводећи да jе послао писмо министрима спољних послова пет сталних чланица СБ УН. Додао jе да консултациjе на нивоу пет сталних чланица jош увек нису обављене и да се оне и очекуjу од понедељка. "Oчигледно jе да постоjе велика неслагања међу сталним чланицама СБ УН", рекао jе Дачић додаjући да ће Србиjа пратити ситуациjу.
Прочитајте још:Откривене злоупотребе у Министарству одбранеЦРНА ПРЕДВИЂАЊА: Шесто масовно изумирање почело, људи су следећи! (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА