Најновије

Одлучујући дан за судбину Грчке: узми или остави

Због грчке кризе, вечерас се у Бриселу одржава ванредни европски сусрет на врху како би се спречила грчка неликвидност са непредвидљивим последицама. Састанак је договорен неколико сати пошто је Атина изнела нове предлоге својим повереницима.
Алексис Ципрас (Фото: apokalyptikodeltio.gr)

Алексис Ципрас (Фото: apokalyptikodeltio.gr)

- Судбина Грчке и евра добрим делом се одређује данас – изјавио је европски комесар за економска питања Пјер Московиси уочи вечерашњег састанка са Алексисом Ципрасом у Бриселу. Немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Франсоа Оланд су у недељу увече грчком премијеру Алексису Ципрасу дали ултиматум и поручили да у понедељак мора да се појави у Бриселу с листом услова кредитора које ће прихватити или ништа од ванредног европског самита. Ако прихвати услове који су до сада договорени, Ципрас ће Грчкој осигурати још шест месеци помоћи од 18 милијарди евра, а касније и могућност да разговара о делимичном отпису грчког дуга, пише Би Би Си.- Извор из Атине тврди да је Ципрас спреман да попусти само око смањења високих пензија јер је реч о око 80.000 људи. Наводно би попустио и када се ради о увођењу нових пореза, али не и у вези с повећањем ПДВ-а.
Прочитајте још:Америка притиска Грчку: Неопходан хитан споразум са кредиторимаГрчка улази у стечај крајем јуна, могући социјални немири
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА