Најновије

Ветерани батаљона "Донбас": Треба стрељати нашег команданта Семенченка (ВИДЕО)

КИЈЕВ - Бивши борци украјинског батаљона Донбас захтевају од тужилаштва да покрене поступак против команданта тог батаљона Константина Гришина који се представља као Семен Семенченко. Ветерани кажу да Семенченко није имао дана војног искуства али да га то није спречило да командује и да даје савете командантима других једница.
Семен Семенченко преварант? (Фото: Википедија)

Семен Семенченко преварант? (Фото: Википедија)

- За све губитке батаљона "Донбас" одговоран је лично Семенченко - каже један од некадашњих његових подређених Владимир Бебенко. - О свим његовим злочинима спреман сам да говорим на конфенрецијама, у тужилаштву, све док он не буде ухапшен и стрељан - револтиран је Бебенко који тврди да му је у тужилаштву речено да не могу да воде поступак против Семенченка јер је посланик у Врховној Ради. Иначе, батаљон "Донбас" се више путана шао у окружењу новоруских снага а Семенченко је сваки пут побегао из обруча остављајући своје борце који су трпели огромне губитке. Последњи пут батаљон је био опкољен у Дебаљцеву након чега је већи део бораца, који је успео да се повуче, одбио команду Семенченку и прешао у другу једницу.
Прочитајте још:МОЋНО: Руска војна роботика нове генерације (ВИДЕО)Руски ФСБ ликвидирао њиховог држављанина који се борио на страни Украјине (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА