Најновије

ГЛИШИЋ: Двери више нису покрет, сада су странка!

Статут који се данас усваја Двери претвара у класичну лидерску странку и због тога је у самом Покрету у последњих месец дана вођена жестока борба изјавио је данас Тањугу Владан Глишић, члан старешинства овог Покрета који присуствује изборној Скупштини у Чачку.
Владан Глишић (Фото: Двери)

Владан Глишић (Фото: Двери)

- Зато што смо хтели да сачувамо јединство нисмо дозволили да то изађе ван оквира Покрета, а сада ћу се потрудити да позовем људе на јединство - навео је он. Глишић је изразио наду да ће ново страначко руководство Двери имати довољно снаге да то јединство очува и да ће у односу према члановима који су се борили против Статута показати разумевање. Уколико тога не буде, и уколико странка Двери не буде имала потенцијал да преображава Србију као што је то имао Покрет Глишић ће, истиче, преиспитати учешће у партији. - Ако се испостави да Двери немају снаге да буду као до сада и уколико се претвори у класичну странку са ситним страначким интересима мени неће бити места у њему - казао је Глишић. Он је нагласио да су предлагане измене Статута, од којих су неке усвојене, али суштински његов концепт је председнички будући да председник предлаже председништво и Извршсни одбор. Глишић не зна да ли ће данас бити измена, јер до сада није било потпредседничких места, тако да ће председник бити све у странци и од квалитета човека зависи да ли ће сачувати саборни дух или ће Двери доћи у ситуацију као све друге странке, али у том случају, како каже Глишић, неће бити места за њега. Он је подсетио да су Двери морале да уђу у процес регистрације по важећем Закону о политичким странкама Србије, да би изашли на следеће изборе у коалицији са ДСС у патриотском блоку.
Прочитајте још:КиМ: Посланици за формирање неформалне групеНакон враћања Орића у БиХ: Изетбеговић позива Николића, а Дураковић ВучићаВучић: Пресудан договор о Заједници српских општина
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА