Најновије

Хрвати брину: Руси нам не долазе

У Хрватској је од почетка године забележен пад броја туриста из Русије од чак 24 одсто у односу на исто раздобље прошле године.
Хрватски туризам у шркипцу (Фото: ЦДМ)

Хрватски туризам у шркипцу (Фото: ЦДМ)

То је углавном последица напетости између Европске уније и Русије због кризе у Украјини. Очекује се да ће до јесени тај пад на нивоу Европске уније износити 30 до 40 одсто, али Хрватска туристичка заједница (ХТЗ), упркос отежаним околностима, упорно покушава да анимира руске туристе за долазак у ову земљу, и уверени су да ће се до краја године бројке знатно поправити, пише Тпортал. Према речима директора ХТЗ-а, Ратомира Ивичића, и на конкурентним тржиштима забележен је пад прилива гостију из Русије, и то већи него у Хрватској, на шта је утицало и то што је значајан број руских туриста ове године одлучио да одмор проведе у домаћим, руским дестинацијама. Прошла година, кад је реч о посетама из Русије, за Хрватску је била прилично успешна, па је остварено 147 хиљада долазака и 1,2 милиона ноћења, истичу у ХТЗ-у. Исти извор подсећа да је у 2014. Хрватска коначно увела вишекратне визе за посетиоце из Русије. Ивичић истиче да, с обзиром на најаве и процене да ће ове године у дестинацијама ЕУ летовати 30 до 40 одсто мање руских туриста него прошле године, Хрватску би ове године могло посетити око 120 хиљада руских туриста.
Прочитајте још:Извештај из Ватикана: Госпа се није указала у Међугорју!Пусић: Рат је започела Србија, славимо крај злочиначке политике Милошевића!Желе да ослободе свету земљу – Пећ и Дечане!
Извор: Vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА