Најновије

ОВИХ 12 ГРАДОВА СУ СЛЕДЕЋИ НА УДАРУ ТЕРОРИСТА: Да ли је међу њима и Београд?

Градови су рангирани с обзиром на интензитет и учесталост напада од прошле године, а у обзир је узет и број и снага напада у последњих пет година.
Спремни на све (Фото: Јутјуб)

Спремни на све (Фото: Јутјуб)

За неколико сати, јуче су се догодила три фатална терористичка напада, на три континента, у којима је живот изгубило на десетине особа. Док једни жале за жртвама, исламисти на друштвеним мрежама славе нападе. Према најновијем индексу потенцијалне опасности од терористичког напада којег је израдила компанија која се бави проценама ризика, тренутно је Багдад најопаснији град на свету. Индекс који “смртоносне” градове рангира према могућности да буду нападнути од терориста с озбиром на историју града објавио је британски Телеграф. Према њима, у попису од 64 града, под “екстремним” ризиком од напада је највећи број са Средњег Истока, али и у Азији, 14 у Африци, док су само три у Европи – Луганск, Доњецк и Украјина, који се налазе на 46. и 56. месту. Руски град Грозни је на 54., а чак седам градова с “екстремним ризиком” се налазе у Ираку. Ипак, значајан пораст опасности бележи се и у главном граду Француске Паризу, који је прошле године био на 201. месту, али након овогодишњих догађаја је “скочио” на 97. место. Британски град у којем је највећи ризик од терористичког напада је Белфаст, а следе га Бристол, Кардиф, Манчестер и Лондон. Градови су рангирани с обзиром на интензитет и учесталост напада од прошле године, а у обзир је узет и број и снага напада у последњих пет година. Ово је 12 првих градова с “екстремним” ризиком од терористичког напада: - Багдад, Ирак - Кабул, Авганистан - Могадиш, Сомалија - Абуџа, Нигерија - Сана, Јемен - Бејрут, Либан - Дамаск, Сирија - Јерусалим, Израел - Исламабад, Пакистан - Каиро, Египат - Триполи, Либија - Наироби, Кенија У Кувајту је одговорност за нападе преузела Исламска држава, нападач из Француске је од раније познат антитерористичким јединицама, а за Тунис нико није преузео одговорност. Сви ови напади су изазвали страх да ће се заиста и остварити најаве исламиста да ће “ово бити месец катастрофе за невернике”, објавила је Раша тудеј.
Прочитајте још:ПРЕТИ РАСПАД ДРЖАВЕ: Батаљон саудијске војске прешао на страну Јемена!Ово је призор обезглављеног тела које су терористи оставили иза себе у Француској! (УЗНЕМИРАВАЈУЋИ ФОТО)ЕУ ПРЕЛОМИЛА: Грчка остаје без међународне помоћи!
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА