Најновије

ПРОТИВ ОВОГ ЛЕКА НЕМА: НАТО нема одговор на С-400!

МОСКВА - Противракетни систем С-400 главни је разлог због којег би Северна алијанса требало да размисли два пута пре ескалације тензија са Русијом, објавили су амерички медији.
С-400 (Фото: ЈуТјуб)

С-400 (Фото: ЈуТјуб)

Русија планира да прошири своју противваздушну одбрану дуж западне границе, развијањем низа модерних противваздушних система С-400 „тријумф“ и „панцир“, као део програма модернизације војске до 2020. године и наводно као одговор на актуелне претње које долазе од НАТО-а. „Распоређивање система С-400 у већем броју дуж руске границе са земљама НАТО-а могло би да умањи доминацију Алијансе у ваздуху у случају сукоба са Москвом“, рекао је Закари Кек у чланку под насловом „Америко, пази: Русија шаље на своје границе супернапредни С 400“. Нова генерација противавионских система Русије може да гађа све врсте ваздушних циљева у распону од 250 миља (више од 402 километра) на надморској висини од скоро 19 километара. С-400 је опремљен са три различита типа пројектила и радаром који је способан да прати до 300 циљева у распону од преко 370 миља (више од 595 километара).
Прочитајте још:Шамар из Америке: Николић, Вучић и Додик су дискредитовали себе, а не геноцид у СребренициЖЕСТОКО: Овако су грували Руси на сајму „Армија 2015″ (ВИДЕО)
„Потпуно нови систем противваздушне одбране заправо је потпуно нови изазов за западни начин ратовања, који се заснива на постизању доминације у ваздуху“, каже Роберт Фарлеј. „С-400 и његови повезани системи могу у првим данима рата да неутралишу ваздушну моћ НАТО-а, односно да подрију један од носећих стубова западног начина ратовања“, пише Фарлеј у чланку објављеном у часопису „Нешенел интерест“ и додаје да се „НАТО снаге одавно нису бориле против тако модерног и моћног система противваздушне одбране“. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА