Најновије

Ангела Меркел стигла у Београд

Немачка канцеларка Ангела Меркел допутовала је вечерас у 19.09 часова у Београд, где ће разговарати са највишим српским званичницима.
Ангела Меркел (Фото: Википедија)

Ангела Меркел (Фото: Википедија)

Ангелу Меркел је на аеродрому "Никола Тесла" дочекао премијер Александар Вучић, а потом јој је приређен свечани дочек на платоу испред Палате Србија на који је стигла у 19.28. Немачку канцеларку, која је стигла у колони шест лимунзина, дочекао је премијер Александар Вучић. У шпалиру за дочек је и више министра међу којима је шеф дипломатије Ивица Дачић, министар финансија Душан Вујовић, министрка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, као и саветнице премијера Тања Јовић и Сузана Васиљевић. По доласку Меркелове интониране су химне Немачке и Србије које је извео оркестар Војске Србије. Одмах по свечаном дочеку, Меркелова и Вучић ће се обратити медијима, а потом ће имати и званичне разговоре. Немачкој канцеларки Вучић ће приредити вечеру на којој ће се служити домаћи специјалитети. Меркелова је у Београд допутовала из Албаније, док ће после Београда посетити и Босну и Херцеговину. Сутра ће са Меркеловом разговарати председник Србије Томислав Николић, а предвиђени су и разговори са представницима цивилног друšштва Србије. Током посете Меркелове на снази ће бити највише мере безбедности. Посета Меркелове биће, како се очекује, у знаку подрšшке европским интеграцијама Србије и без постављања нових услова, а Вучић је најавио да ће бити потписан додатни меморнадум или чак уговор са немацким Континенталом о отварању новог погона у Србији.
Прочитајте још:Директор владине канцеларије открио о чему ће се разговарато са Ангелом Меркел!ДАЧИЋ СЕ САСТАО СА КИРБИЈЕМ: Разговарали о најбитнијим темама у региону
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА